Förslag till Melodikrysset v 39

Hmm, idag tyckte jag krysset var riktigt svårt, särskilt att hitta fram till populärmusiksångaren Hilmer Borgeling som levde mellan 1903-69. Han var liksom ganska mycket före min tid. Evert Taubes "Vals på Mysingen" var också lite klurigt. Men nu har jag iallafall ett förslag, om än lite sent omsider... :)

Melodikryss v39

Melodikryss v39

v38

v38

Melodikrysset - en utmaning

Vad är bättre att starta helgen med, än att efter en god lördagsfrukost, slå sig ner framför radion med en kopp kaffe och lyssna på Anders Eldeman och Melodikrysset?
Inte mycket enligt mig.
Med webbens hälp har, på gott och ont, melodikrysslösandet blivit betydligt enklare. Förr kunde man ibland vara nyfiken ända tills nästa lördag för att få reda på vad det nu var för mystisk artist som skulle in på lodrätt 9.
Den tiden är förbi... Oftast är man klar med krysset innan snabbgenomgången börjat och har det varit riktigt lurigt så har det dykt upp personer,  som är så fräcka att de lägger ut förslag på lösning till krysset redan på lördagen. Nåväl, ingen som inte vill, behöver ju gå in och titta på dessa sidor, men det kändes för mig ändå lite som en smolk i lördagskaffet, att lösningen presenteras långt innan inlämningstiden gått ut! 

Så vad gör jag nu då, i min bitterhet, jo jag skall minsann se till att iallafall försöka vara först med att presentera ett förslag till lösning på webben. 

Så nu utmanar jag andra melodikryssfans att tävla i att vara först att publicera den rätta lösningen! Som synes blev jag ganska sen idag då jag just fick ide´n till detta dubiösa projekt under krysset idag!

RSS 2.0